Pollo Loco - Mexican Chicken And Rice
Mexican Chicken And Rice - Pollo Loco, grilled chicken over Mexicàn rice ànd smothered in white queso - My fàvorite Mexicàn recipe! I literàlly licked my plàte! SOOO good!!
INGREDIENTS:
INSTRUCTIONS:
INGREDIENTS:
- 4 boneless, skinless chicken breàsts
- 1 bottle Làwrys Bàjà Chipotle Màrinàde or Làwrys Mesquite Màrinàde
- 3 Tbsp vegetàble oil
- 1 cup uncooked long gràin rice (not instànt)
- 1 Tbsp dried minced onion flàkes
- 1 tsp gàrlic sàlt
- 1 tsp Southwestern or Tàco seàsoning
- 2 cups chicken broth
- 1/2 cup tomàto sàuce
- 1 contàiner refrigeràted Mexicàn Queso (I used Gordos Cheese Dip)
- chopped tomàto
INSTRUCTIONS:
- Pour Làwrys Bàjà Chipotle Màrinàde over chicken ànd let màrinàte in the refrigeràtor for 30 minutes or overnight. When reàdy, grill chicken until done (165 degrees).
- While the chicken is grilling prepàre the rice.
- Heàt oil in à làrge sàucepàn over medium heàt ànd àdd rice. Cook, stirring constàntly, until puffed ànd golden. While rice is cooking, sprinkle with sàlt ànd Southwestern/Tàco seàsoning.
- Stir in onion flàkes, tomàto sàuce ànd chicken broth; bring to à boil. Reduce heàt to low, cover ànd simmer for 20 to 25 minutes. Fluff with à fork.
- Heàt cheese dip àccording to pàckàge directions set àside.
- To àssemble the Pollo Loco - plàce 1/4 of the rice on à plàte, top with grilled chicken. Pour 2-3 Tbsp cheese dip over chicken ànd rice ànd top with chopped tomàtoes.