SPICY VEGETABLE SAMOSAS

Thësë spicy vëgëtablë samosas arë an ëasy trëat for Indian food lovërs! Hot, crisp and dëlicious - and no frying!

Ingrëdiënts
  • 2 Tbs olivë oil

Spicës:
  • 1 tsp rëd or yëllow curry powdër
  • 1 tsp garam masala
  • 1/4 tsp smokëd paprika
  • 1 tsp cumin
  • 1/2 tsp chili powdër
  • a scant 1/8 tsp - 1/4 tsp rëd pëppër flakës, dëpënding on how hot and spicy you likë your samosas (I go with a lëvël 1/8 tsp, which is plënty hot for më)

Vëgëtablës:
  • 1 mëdium onion, choppëd finë
  • 1 mëdium carrot, choppëd finë
  • 2 mëdium potatoës, pëëlëd and finëly dicëd
  • 2 mëdium rëd bëll pëppërs, dicëd
  • optional - 1 or morë rëd or grëën chili pëppërs to tastë, sëëdëd and choppëd finë

  • about 1 Tbs frësh gingër, gratëd (can substitutë about 1/4 tsp driëd ground gingër)
  • 1 tsp garlic powdër
  • 1 cup watër
  • about 1 1/2 cups grëën pëas, frësh or frozën and thawëd
  • 10 ëgg or spring roll wrappërs (to makë vëgan, look in thë frëëzër sëction of an Asian markët for ëgg-frëë wrappërs)


SPICY VEGETABLE SAMOSAS


Instructions
  1. Combinë thë oil and spicës in a largë nonstick skillët ovër mëdium low hëat. Stir thë spicës around in thë oil for about 2 minutës. Add thë vëgëtablës, raisë thë hëat to mëdium and stir-fry for about 5 minutës.
  2. Stir in thë gingër, garlic powdër and watër. Covër thë skillët and simmër for about 10 minutës, stirring occasionally. You may nëëd to turn thë hëat down a bit midway through thë simmëring. Stir in thë pëas and cook for a fëw morë minutës until thëy'rë hëatëd through. Takë thë skillët off thë hëat and lët thë samosa filling comë to room tëmpëraturë. You can spëëd this up by transfërring thë filling to anothër containër.
  3. ...
  4. .........
Get full recipes >> CLICK HERE

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel