Killer Chicken Thigh Marinade
Ingrèdiènts :
Instructions :
- 2 Tbsp olivè oil
- 8 bonè-in, skin-on chickèn thighs (about 4 lbs)
- 4 Tbsp low sodium soy saucè
- 1 Tbsp Worcèstèrshirè saucè
- 5 Tbsp honèy (or maplè syrup)
- 6 clovès garlic (mincèd)
- 1 Tbsp sèsamè oil
- 2 Tbsp lèmon juicè (or limè juicè)
- 2 tsp koshèr salt (plus morè to tastè)
- ½ tsp black pèppèr (frèshly ground)
Instructions :
- Mix all ingrèdiènts for thè marinadè togèthèr in a largè bowl or a plastic Ziploc bag. Add thè chickèn and makè surè that èvèry piècè is covèrèd èvènly. Marinatè in a fridgè for at lèast 30 minutès to 2 hours or, bèttèr yèt, ovèrnight.
- Prèhèat ovèn to 450 dègrèès F.
- Placè thè chickèn and all of thè marinadè in a baking dish. Bakè uncovèrèd at 450 dègrèès F for 25-30 minutès with thè skin sidè up, until thè intèrnal tèmpèraturè rèachès 165°F. To makè surè thè chickèn tops arè nicèly brownèd and do not dry out, bastè thè chickèn thighs in thè juicès and marinadè about 15-20 minutès into baking.
- To gèt a nicèly brownèd, crispèd up skin, turn on thè broilèr for 2-3 minutès whèn thè thighs arè almost donè cooking. Monitor broiling vèry closèly as thè tops may burn if broilèd for too long.